Ontspiegeld glas

Ook voor ontspiegeld glas kun je terecht bij DQ Glas. Met 30 jaar

Wat is ontspiegeld glas

De basis van ontspiegeld glas is het Premium Line floatglas of Perfect White clear waarvan één of twee kanten door middel van een zuur-zoutmengsel geëtst worden. De grofheid van het etsen geeft een hogere- of een mindere mate van ontspiegeling. Doordat de oppervlakte van het glas geëtst wordt, heeft het wel als nadeel, dat het onderwerp onder het glas minder duidelijk wordt. Dus hoe groffer de etsing, hoe doffer de uitstraling van het kunstwerk.

Wij hebben verschillende soorten ontspiegeld glas:

Perfect White Gloss Control

Dit is een éénzijdig geëtst (wit) glas. Doordat dit glas een zeer fijne (nano) etsing heeft en als basis wit glas wordt gebruikt, werkt deze als de minst vertroebelende versie van alle ontspiegelde glassoorten.

Tegla New Generation Tweezijdig

Dit is een tweezijdig geëtst floatglas. Doordat dit glas aan beide zijden geëtst wordt, veroorzaakt het een duidelijke vertroebeling van het beeld. Dit glas mag eigenlijk alleen gebruikt worden bij het inlijsten van een hoogglans foto of poster zonder passe-partout. Omdat de binnenkant ook geëtst is plakt de foto niet aan het glas vast (dit verschijnsel noemt men Newton ring).

Tegla New Generation Eenzijdig

Dit is een éénzijdig geëtst (groen) glas. Het heeft een wat minder groffe etsing en laat het kunstwerk nog redelijk duidelijk overkomen.

Neem contact op:

Fields marked with an * are required